15
01
2021

Schoolsporttoernooien 2021 AFGELAST

door Buurtsport 0

Hierbij moeten we helaas doorgeven dat het schoolvoetbaltoernooi dit jaar niet door kan gaan.

Er is besloten de persconferentie van 23 februari af te wachten en daarna een definitief besluit te nemen. Hoewel er een aantal versoepelingen zijn aangekondigd, hebben deze geen invloed op de toernooien/evenementen. Wij vinden het onverantwoord om een evenement te organiseren waarbij zoveel deelnemers aanwezig zijn. Bij het schoolvoetbaltoernooi zijn er, zoals u weet, naast deelnemers ook veel vrijwilligers (zoals scheidsrechters, teambegeleiders en de organisatie) aanwezig. Tot slot is het organiseren van een evenement onder de huidige coronamaatregelen helaas nog niet toegestaan.

Dit alles heeft ons doen besluiten dat het niet verantwoord is om het schoolvoetbaltoernooi door te laten gaan.
Uiteraard vinden we dit erg jammer en vervelend, maar beseffen we tegelijkertijd ook dat dit de enige juiste beslissing is.
Daarnaast is in overleg met de gemeente besloten om de overige schoolsporttoernooien dit schooljaar (korfbal en hockey) ook te annuleren. Natuurlijk hopen we dat we in het nieuwe schooljaar alle schoolsporttoernooien wel weer kunnen organiseren!
Hoe vervelend het ook is, het is voor nu helaas de realiteit. De gezondheid van de kinderen en alle andere betrokkenen staat voorop!